Sipos Fishing Team

Peca, vizek, halak, emberek.

Sipos Fishing Team

Sipos János Sipos Szabolcs

Látogatók

Flag Counter

Friss topikok

Linkblog

OEHB 2010 döntő - csütörtök

Sipos Fishing Team 2010.09.18. 11:45

Megkezdődött a magyar egyéni bajnokság döntője. Magyar Szilárd átvette a vezetést. A rendkívül nehéz és helyfüggő pálya alaposan átrendezte a középdöntő utáni sorrendet. A versenyzők szinte kivétel nélkül 2 módszert váltogatva horgásztak. Az első és biztosabbnak tűnő a partszéli apró halazást ( 20-30 gr.os kárászok), vagy a bizonytalanabb, de testesebb halakat (150-1000gr)adó rakósbotos horgászatot.
Az apró kárászokat 2-3m es rövidbotokkal, vagy 3-4m es minirakóssal fogták. A módszer eredményességét erősen befolyásolta a partszéli vízinövényzet alakulása. A 0,10 mm-es főzsinórokon 0,2-0,3gr os úszó, a 0,08 mm-es előkén 20 as horgon kínálták az 1 szem szúnyoglárvát, vagy pinkit.
A halak helyben tartásáról a szinte hangtalanul bejuttatott könnyű etetőanyag, földes szúnyog, vagy néhány szem pinki gondoskodott.
Az első óra után egyre többen váltottak a hosszabb botokra a nagyobb hal fogásának reményében. Ez a váltás csak a pálya jobb oldalán a B szektor közepén és szélén hozott eredményt.
A legjobb eredményt a rövid boton kitartó, jó vízinövényzettel "ellátott", vagy a hosszú botra jó ütemben váltó horgászok érték el.
A hosszabb rakós botokon 0,12-0,14 mm-es főzsinóron 0,2-2gr-os úszókat, a 0,10-0,12 előkéken 16-14 es horgokat használtak a versenyzők. Az algás, zavaros vízben a nagyméretű csalik voltak eredményesek.
Még semmi nem dőlt el hiszen a 3. és a 18. helyezett között is csak 10 pont a differencia, ami ezen a vízen 1 forduló alatt is behozható!
Izgalmas 3 forduló van hátra, a holnapi nap után már kezdődhet az esélylatolgatás.
Forrás:horgaszklub.eu

Sipos Fishing Team

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://siposfishingteam.blog.hu/api/trackback/id/tr872305072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása