Sipos Fishing Team

Peca, vizek, halak, emberek.

Sipos Fishing Team

Sipos János Sipos Szabolcs

Látogatók

Flag Counter

Friss topikok

Linkblog

OEHB 2010 döntő - szombat

Sipos Fishing Team 2010.09.18. 19:48

Kemény csata, kiélezett küzdelem jellemezte a mai fordulót is, melynek végére Nagy András kilenc ponttal vezeti a tabellát a trónkövetelő riválisok előtt.
Nehéz, sorsdöntő fordulóhoz érkeztünk. Bár az időjárás a verseny kezdetére megkegyelmezett nekünk, de a mai napi eredmények után már kialakul a kiesettek, bejutók és a még van esély a bejutásra versenyzők tábora. Érezte is ezt mindenki, így már a pontos helysorsolás előtt erős koncentráció és összpontosítás jellemezte a résztvevőket, húzást követően meg a tegnap ott ki ült, és mit csinált kérdések hada hozta lázba a továbbjutni vágyó 24 főt.
Taktikai szinten nagy változás nem történt. A két napból tanulva egyértelművé vált, hogy a „B szektor" helyein nagyobb esély volt termetesebb hal fogására, mint az „A" szektorban. Ettől függetlenül a szinte minden helyen biztosnak tűnő apróhalas horgászatot sehol sem szabadott elvetni. A fő kérdés inkább az volt, hogy mikor éri meg, vagy talán helyesebb lenne, ha úgy fogalmaznék, hogy mikor szabad, és szabad-e egyáltalán akkor és ott bemenni 13 méterre. Ebben hatalmas felelősség hárult a hátterekre és segítőkre, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy versenyzőjük a lehető legpontosabb képet kapja a szektorok, de főleg a saját szektora állásáról.
Mint említettem, taktikai változás nem történt. Az apró kárászok megfogására a parttól, a hely mellett található nádastól függő távolságra 3-4 méteres minirakóssal, illetve 2-3 méteres rövid spiccbotokkal vadásztak, míg a nagyhalas etetést a meder törésének távolságától függően 11,5-13 méterre tették be a megmérettetés résztvevői.
Horgászatot jelző dudaszó után kivétel nélkül mindenki a minin kezdett. A fogás beindulásának kezdete azonban nagyban függött a hely adottságaitól, valamint a versenyző és segítőjének helyzetfelismeréséről. Az már biztosan látszott, több hal és nagyobb fogások lesznek, mint ami a második fordulót jellemezte. Ez azonban nem jelentett könnyebb fordulót. Minden egyes kapásért, és minden egyes halért meg kellett küzdeni.
Az első óra végére érkezett el az idő, hogy többen bepróbálkozzanak a hosszú bot nyújtotta nagyhal fogás lehetőségével. Ez azonban a mai nap csak nagyon keveseknek hozott előnyt adó termetesebb halat. Akasztgattak ugyan pontyokat, de szinte kivétel nélkül kabátba akadtak a horgok, melynek köszönhetően a bepróbálkozó versenyző elvesztette halát, és szépen lassan hátrányba került az apróságokat pörgősebben fogó sporttársak előtt.
Az „A" szektor Csomor Péter, Milkovics Péter, és Buczkó Krisztián küzdelmével indult, ám egy váratlan fordulattal Faragó Zoltán állt az élre, mikor kemény küzdelem árán, de megfogta felcsalizott horgára megéhezett termetes csukáját. A „B" szektorban igazi nagy csata alakult ki. Erdei Attila, Walter Tamás, Ifj. Varga József, Heimann József és Nagy András szoros, fej-fej mellett haladva küzdött a lehetőleg minél kevesebb kapott pontért. A kemény csata végül Nagy András győzelmét hozta Walter Tamás és Erdei Attila előtt, aki így 9 pont előnnyel zárva a pontlistát hatalmas lépést tett újabb bajnoki győzelme felé.

Forrás:horgaszklub.eu

Sipos Fishing Team

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://siposfishingteam.blog.hu/api/trackback/id/tr582306029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása