Sipos Fishing Team

Peca, vizek, halak, emberek.

Sipos Fishing Team

Sipos János Sipos Szabolcs

Látogatók

Flag Counter

Friss topikok

Linkblog

OEHB 2010 döntő - vasárnap

Sipos Fishing Team 2010.09.19. 18:40

Gratulálok! – hangzott el sokszor a versenypályán, miközben sűrű kézfogások közben, örömkönnyes szemekkel fogadta a gratulációkat Nagy András, aki a tavalyi év után idén is felállhatott a dobogó legfelső fokára, megvédve ezzel bajnoki címét.
Véget ért a magyar bajnokság utolsó fordulója, mely rangjához méltóan kemény, az utolsó percig izgalmas csatát hozott. Ma is a második fordulót idéző időjárás fogadott minket a parton. A természet mely most kevesebb esőt, de annál hűvösebb szelet hozott, cseppet sem kedveskedett a 24 döntősnek.
Bár a tagnapi nap végére már kialakult a továbbjutók, a még esélyesek és a biztosan kiesettek tábora, senki sem lazított a kemény koncentráción. Mindenki igyekezett magából és a reggel kisorsolt helyből a maximumot kihozni.
A horgászat módja az edzéseken, és a versenyen kialakultak alapján dőlt el, mely ma is a minirakós és a hosszúbot lehetőségeit kínálta fel. A spiccbot, mint még szóban forgó eszköz a mai nap háttérbe szorult az időjárás viszontagságainak köszönhetően.
Helyfoglalást követően mindenki szektorhatárát vizslatta. A mezsgyén belüli nád szélessége sok mindent elárulta versenyzőnek. A gazdagabb parti növényzet nagyobb zsákmánnyal kecsegtetett, így ez sokaknak kisebb nyugalmat, míg másoknak inkább az eddig is fokozhatatlan belső feszültséget okozott.
A verseny az eddigiekhez hasonlóan folytatódott. Alapozást követően mindenki hosszabb, rövidebb minirakóval próbálta meg horogra csalni a helye mellett található kis nádasok lakóit. Egyedüli kivételt Hajdu Tamás jelentett, aki élt szektor szélső (B12) helyével és minden egy lapra téve a nagyhalas horgászatot vállalta fel, mely az első óra végére kezdte meghozni gyümölcsét. A háttérembereknek köszönhetően gyorsan terjedtek az információk, így egyre többen döntöttek a benti etetés 5, 10, maximum 15 perces próbálása mellett. Ez azonban sokak lemaradását eredményezte.
Az „A" szektor a jelenleg vezető pozícióban lévő Nagy András, és a világranglistát vezető Ifj. Varga József izgalmas küzdelmét hozta, de mögöttük szorosan ott volt a mezőny is, pillanatnyi pihenőt sem adva az első helyen küzdőknek.
A „B" szektort figyelők Magyar Szilárd, Kalló Zoltán és Milkovics Péter hatalmas tempóval kivitelezett apróhalazását kísérhették nyomon, de a második órától Hajdu Tamás és Erdei Attila is megtalálta a testesebb halakat 13 méterre lévő etetésén, beleszólva így az eddig írott eredményekbe.
A végeredmény, amennyiben a válogatott keretet vesszük figyelembe, nagyot változott az előre lépő és sokat javító versenyzőknek köszönhetően. A bajnoki cím viszont ismét Nagy Andrásé lett. A kiváló tehetséggel és hatalmas képzetséggel rendelkező fiatal versenyző idén is nyolc fordulóban bizonyíthatta rátermettségét, és megérdemelten vette át a győzelemért járó jutalmát.
Az első tíz helyezett automatukusan tagja a válogatott keretnek. Német László szövetségi kapitány a keret 11 és 12. helyére Nagy Attilát és Szilvási Szilárdot hívta be.
 

forrás: horgaszklub.eu

Sipos Fishing Team

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://siposfishingteam.blog.hu/api/trackback/id/tr552308167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása