Sipos Fishing Team

Peca, vizek, halak, emberek.

Sipos Fishing Team

Sipos János Sipos Szabolcs

Látogatók

Flag Counter

Friss topikok

Linkblog

Női VB Dél-Afrikában

Sipos Fishing Team 2010.10.05. 10:45

Hamarosan újabb csapatért szurkolhatnak a horgászat kedvelői. A magyar női horgász válogatott október 21-én utazik a világbajnokságra. A verseny színhelye Bloemhof, Dél-Afrika. Ez a pálya nem ismeretlen a versenyzés világában, hiszen a 2008-ban itt rendezték meg a pontyfogó világbajnokságot.
A világbajnokságot október 30-31-én rendezik, melyet a szokásos 1 hetes trénig előzi meg.
A magyar válogatott tagjaként Barna Diána, Hunyady Adrienn, Ivancsóné Horváth Zsuzsanna, Német Szilvia és Szabó-Petró Henriett utazik a világbajnokságra. A csapat irányítását Dr. Nagy András csapatvezető, Ambrus Tibor szövetségi kapitány, valamint Walter Tamás másodkapitány végzi.
A versenyen a szokatlan helyszín, a távolság és körülmények miatt várhatóan 10-12 csapat vesz részt. Az élmezőnyből a német csapat fog hiányozni. Válogatottunknak az elmúlt évekhez hasonlóan az olasz, angol, francia és a hazai pálya előnyét élvező dél-afrikai csapattal kell megküzdenie a minél előkelőbb helyezésekért.
Az információk szerint a fogások zömét a 0,5-3 kg méretű pontyok és afrikai harcsák adják majd. A verseny helyszínén szinte lehetetlen beszerezni az itthon használatos csalikat, emiatt a megszokott árvaszúnyoglárva és csonti nem használható. A halak fogásást  gilisztával és kukoricával kell megoldani. Az etetőanyag limit a szabályoknak megfelelően itt is 17 liter.
A magyar női csapat szeptember végén 2 napos edzést tartott a minél sikeresebb felkészülés érdekében. A helyszín a szegedi Olimpia Központ, ismertebb nevén a Maty-éri evezőspálya volt. Itt sikerült olyan körülményeket találni ahol a legjobban tudtuk modellezni a várható körülményeket. 1,5-1,8m vízmélység 0,5-3 kg méretű pontyok. A csapat tagjai csak kukoricát használtak a csalizáshoz. A rendkívül erős, pontyfogásra alkalmas rakós botokba 2,4-2,6 mm átmérőjű csőgumikat használtunk. A 0,18 mm-es főzsinórokon 0,16mm-es előkét, arra 8-10-12 es méretű erős pontyozó horgokat szereltünk. A csaliként használt 2-3 szem csemegekukorica segített a kárászok kizárásában, a fogások nagy része ponty volt.  Mindkét napon hasonló, 15-22 kg közötti fogások születtek.  A csapattagok gyakorolhatták az etetést, a fárasztást és a szerelékkészítést.
A csapat szeretné folytatni az utóbbi évek sikersorozatát, legalább egy érem megszerzését tűztük ki célul.

Sipos Fishing Team - Sipos János - Sipos Szabolcs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://siposfishingteam.blog.hu/api/trackback/id/tr682346127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása